SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

fredag den 4. august 2017

Undervisning i enkel programmering bør starte på grundskoleniveau og indgå i matematikpensum.


Undervisning i enkel programmering bør starte på grundskoleniveau og indgå i matematikpensum.
Af Heine Strømdahl.                                                           

Danske virksomheder og dele af den offentlige sektor skriger - som bekendt - på dygtige programmører og højt kvalificerede IT-medarbejdere. Til trods for en enorm uddannelsessektor, som begunstiger unge med gratis adgang til uddannelser og uddannelsesstøtte har vi åbenbart ikke formået at udfylde det behov, som der er. Jeg arbejder ikke selv i IT-sektoren, men i min egen omgangskreds har jeg i de seneste år stiftet bekendtskab med flere indiske IT-specialister, som er hvervet til IT job i Danmark.
Programmering kan defineres som ” udarbejdelse af anvisninger til hvordan en maskine, typisk en computer, skal udføre bestemte funktioner”.
Undervisning i elementær programmering bør i min optik starte tidligt, allerede i folkeskolens yngste klasser, og den bør tillige indgå som en integreret del af matematikforløbene på grundskole- og gymnasieniveau.  ”I England har programmering været en del af deres læseplaner siden 2013 og i Estland begynder eleverne allerede at kode fra 1. klasse”, ifølge et nyligt Masterprojekt (Maj 2017) fra it-vest med titlen ”Hvorfor skal eleverne programmere i folkeskolen?”[i] 

Digital dannelse.
Mit synspunkt kan vel ingenlunde siges at være originalt, snarere er det blot et enkeltstående udtryk for en større bevægelse - med mange aktører, også erhvervslivet - hen imod mere fokuseret undervisning i IT-teknologi, robotteknologi og ”fremtidsteknologi” generelt. I Aalborg kører der allerede et projekt, #programmeringnaturligvis, som uddanner ”superbrugere”, der ”kommer til at udgøre et programmeringskorps, som skal støtte alle kommunens folkeskoler i brugen af programmering i de naturfaglige fag, hvor undervisningen skal foregå eksperimenterende og problemløsende”.

    https://1drv.ms/b/s!AofyFTQB6GtnhiQolx_HJt9i07zL

Ingen kommentarer:

Send en kommentar