SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

mandag den 8. september 2014

Ekstra Bladet - VELBEKOMME

"Mad-kanon: Fødevareminister Dan Jørgensen (S) løb med overskrifterne, da han i sommer proklamerede mad-revolution i de danske hjem: Ud med skod-pizzaer, tv-middage og slik i lange baner. Derefter tog han på ferie.

Nu er han tilbage og klar til at sætte handling bag ordene. Hvordan gør han så det? Jo, han nedsætter et madråd med 20 medlemmer! Blandt disse finder vi ernærings-professoren Arne Astrup og kokken m.m. Claus Meyer. Formand er såmænd Søren Gade – jo-jo, Venstres tidligere krigsminister, der nu er direktør i Landbrug & Fødevarer.
Disse gode mennesker skal i løbet af et halvt års tid lave en slags mad-kanon for, hvordan vi skal spise. De skal altså ikke komme med kostråd, men opstille rammerne for danskernes måltider. Her kan vi allerede nu afsløre indholdet af denne mad-kanon: Danskerne skal selv lave mad. Vi skal tænke på, hvad vi spiser. Børnene skal også røre i gryderne. Middagsmaden skal være hjemmets daglige omdrejningspunkt, osv.
I hvert fald 14 danskere vil ikke være i stand til at efterleve Dans mad-kanon. Nemlig de, der er døde af listeria-inficeret rullepølse.Den aktuelle mad-skandale nævnes, fordi den vidner om, at Mad-Dan griber sin mad-revolution helt forkert an.
I stedet for at belære danskerne om at slukke for tv under middagen bør ministeren i første omgang sætte alt ind på at sikre de nødvendige forudsætninger for det gode måltid. Sikkerheden skal optimeres. Ikke kun i fødevarevirksomheder og butikker, men også i staldene, hvor resistente, livsfarlige bakterier florerer. Dernæst gælder det anstændige forhold for dyrebesætningerne. Tænk, vi har en fødevareminister, der accepterer, at f.eks. op mod 25.000 smågrise dør – hver dag! Endelig handler det om at få sat momsen på mad ned. For hvad hjælper det, at børnene lærer at lave mad, hvis far og mor ikke har råd til sundt og ordentligt kød samt gode grøntsager?
Hvis Mad-Dan ikke tør tage det politiske opgør om de fundamentale forudsætninger for god dansk madkultur, havner hans mad-revolution i skraldespanden."    Citeret fra:
Ekstra Bladet - VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar