SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

torsdag den 26. juni 2014

Stop FGM : Foreningen Mod Pigeomskæring | Oplysning • Forebyggelse • Omsorg

Foreningen Mod Pigeomskæring | Oplysning • Forebyggelse • Omsorg

"60 svenske piger er fundet omskåret siden marts

Myndighederne i den svenske by Norrköping har opdaget over 60 tilfælde af omskæringer af unge piger siden marts. Ifølge Norrköping Tidningar var samtlige 30 piger i en enkelt skoleklasse omskåret. De 28 ud af 30 havde været udsat for infibulation (type III), hvilket indebærer fjernelse af både klitoris og skamlæber samt sammensyning af sårfladerne efterladende en meget lille åbning til passage af urin og menstruationsblod.
Norrköping er en såkaldt pilotkommune i et regionalt forsøg på at stoppe pigeomskæring samt hjælpe de piger, der allerede er omskåret.
Helt siden 1982 har det været forbudt at omskære piger i Sverige. Siden 1999 har det også været forbudt at få foretaget omskæringerne uden for Sverige. I danmark har det været forbudt at omskære piger både indenfor og undenfor Danmarks grænser siden 2003.
Sverige har en massiv handlingsplan for at bekæmpe pigeomskæring, hvorimod man i Danmark ikke har gjort nogle tiltag siden lovgivningen var på plads. Hvis der efter massive indsatser i Sverige kan findes så store antal omskæringer, må man frygte situationen i Danmark.
Læs hvorledes Rosanna Cetti, bestyrelsesformand, udtaler sig til Politiken om situationen her."   fra forsiden på http://www.pigeomskaering.dk/da/60-svenske-piger-er-fundet-omsk%C3%A5ret-siden-marts   


http://www.nt.se/nyheter/hel-svensk-skolklass-konsstympad-9914812.aspx


https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2014/Mars/Personal-osakra-i-motet-med-konsstympade-flickor/



Petra Blom Andersson hoppas på att kunna sätta riktlinjer i händerna på personal inom skola och vård. Foto: Privat


Ingen kommentarer:

Send en kommentar