SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

tirsdag den 22. oktober 2013

"De Forenede Stater har gennemført en operation, der dræbte Osama Bin Laden”

”Retten er sket fyldest: De Forenede Stater har gennemført en operation, der dræbte Osama Bin Laden”

http://geneva.usmission.gov/wp-content/uploads/2011/05/binladen_CK-0160.jpg

Tale af præsident Obama om Osama Bin Laden   

Det østlige rum i Det Hvide Hus, den 2. maj 2011



God aften. I aften kan jeg rapportere til det amerikanske folk og til verden, at De Forenede Stater har gennemført en operation, der dræbte Osama Bin Laden, lederen af al Qaeda og en terrorist, der var ansvarlig for drabene på tusindvis af uskyldige mænd, kvinder og børn.
Det er næsten 10 år siden, at en klar septemberdag blev formørket af det værste angreb på det amerikanske folk i vores historie. Billederne fra 9/11 er ætset ind i vores nationale hukommelse – kaprede fly, som skærer sig igennem en skyfri september himmel, tvillingetårnene, som kollapser ned på jorden, sort røg der stiger op fra Pentagon, vraget af Flight 93 i Shanksville i Pennsylvania, hvor modige borgeres handlinger reddede os fra endnu mere hjertesorg og ødelæggelse.
Og dog ved vi, at de værste billeder er dem, som verden ikke så. Den tomme stol ved middagsbordet. Børn, som blev tvunget til at vokse op uden deres mor eller deres far. Forældre som aldrig vil opleve følelsen af deres barns omfavnelse. Næsten 3000 borgere blev taget fra os og efterlod et gabende hul i vores hjerter. Den 11. september 2001 midt i vores sorg fandt det amerikanske folk sammen. Vi tilbød vores naboer en hjælpende hånd, og vi tilbød de sårede vores blod. Vi bekræftede på ny vores bånd til hinanden og vores kærlighed til fællesskabet i vores lokalsamfund og til vores land. På den dag – ligegyldigt hvor vi kom fra, hvilken Gud vi bad til eller hvilken race eller etnicitet vi tilhørte – var vi forenede som én amerikansk familie.
 Vi var også forenede i vores forsæt om at beskytte denne nation og at bringe dem, som udførte dette ondsindede angreb for retten. Vi blev hurtigt klar over, at 9/11 angrebene blev udført af al Qaeda - en organisation ledet af Osama Bin Laden, som helt åbenlyst havde erklæret krig mod De Forenede Stater og sat sig for at dræbe uskyldige i vores land og rundt omkring på jorden. Og vi gik derfor i krig mod al Qaeda for at beskytte vores borgere, vores venner og vores allierede.
Takket være vores militær og fagfolkene i vores terrorisme-bekæmpelse har vi henover de seneste 10 år gjort store fremskridt på den front.   Vi har forpurret terrorangreb og styrket beskyttelsen af vores hjemland. I Afghanistan har vi fjernet Taliban regeringen, som havde forsynet Bin Laden med støtte og et sikkert tilflugtssted. Og rundt omkring på kloden arbejdede vi sammen vores venner og allierede for at fange eller dræbe snesevis af al Qaeda terrorister, heriblandt flere, som var en del af 9/11 sammensværgelsen.
Men alligevel undgik Osama bin Laden tilfangetagelse og undslap ind i Pakistan over den afghanske grænse.  I mellemtiden fortsatte al Qaeda med at operere hen over og langs denne grænse og operere gennem sine partnere rundt omkring i verden.    
Så kort tid efter jeg indtog dette embede, beordrede jeg Leon Panetta, lederen af CIA, til at gøre drabet eller tilfangetagelsen af Bin Laden til topprioriteten i vores krig mod al Qeada, selv mens vi fortsatte vores bredere indsats for at forstyrre, afvikle og besejre hans netværk.  

Læs resten i 

https://docs.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agZk1OTllDdTg4Yjg/edit?usp=sharing
https://docs.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agZk1OTllDdTg4Yjg/edit?usp=sharing


Ingen kommentarer:

Send en kommentar