SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

mandag den 20. august 2012

Ekstra Bladet - Til grin i Somalia

"  PIRATERNE i Somalia er for en dels vedkommende trænet til professionelle for danske støttekroner. De bliver uddannet til politifolk i programmet Rule of Law, som Danmark betaler millionvis af kroner til. Men efter endt træning hopper de af på stribe over til piraterne.

Alle fakta taler for, at dét er den groteske situation: Vi poster millioner i et bundkorrupt land, og selv den brøkdel, der havner i de planlagte projekter, viser sig at bidrage til at forværre den situation, de egentlig skulle bekæmpe.

I FORVEJEN er det ofte svært at se, hvilken gavn den danske indsats mod pirateri gør. Den danske flåde har sit slagskib i Aden-bugten, og Søværnet fanger rent faktisk af og til pirater i bundter. Men da de ikke har nogen fængsler at sende dem til, bliver piraterne pænt sat i land efter at have fået god mad og lægehjælp. Således opløftede kan somalierne klø på med nye gidseltagninger.

NORGE er med i samme hjælpeprogram, der skal træne politifolk i Somalia, som Danmark. I Norge oplyste Udenrigsministeriet allerede for et år siden, at de somaliske politifolk, de havde betalt uddannelsen for, var hoppet over for en stor del til piraterne. "   Læs videre på :
Ekstra Bladet - Til grin i Somalia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar