SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

onsdag den 6. juli 2016

Om grundlaget for krigen mod Saddam Hussein.



Om grundlaget for krigen mod Saddam Hussein, som kaldes for "Irakkrigen" : Saddam Hussein var en folkemorder, han brugte gerne kemiske våben, folk i massevis blev torturet under hans rædselsvælde, folk fik hovederne hugget af og forsvandt i massevis i massegrave, folk blev umyndiggjort under Saddam-kulten, han støttede terrorister og var formentlig direkte eller indirekte skyld i 1-2 millioner menneskers død. Det er ofte sagt at Saddam Hussein selv var et masseødelæggelsesvåben.

Det undrer mig at folk vil tillade en sådan tyran at sidde ved magten og plage - eller dræbe - sine undersætter og risikere at han anskaffer sig biologiske eller kemiske våben og begynder at eksportere den terrorisme han selv bedrev overfor irakerne. Spørgsmålet om krig eller ikke-krig er naturligvis komplekst og meget vanskeligt, men i tilfældet med Saddam Hussein mener jeg at det var nødvendigt at fjerne denne folkemorder. Hvis ikke havde han fortsat sit rædselsvælde og sandsynligvis anskaffet sig - før eller senere - kemiske og biologiske våben.

C.S. Lewis skrev et essay, "Why I am not a pacifist", som jeg anbefaler.

http://www.emu.dk/sites/default/files/Menneskerettigheder%20i%20Irak.pdf
http://heine-stromdahl-blog.blogspot.dk/2010/10/et-rab-om-frihed.html
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar