SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

tirsdag den 1. marts 2016

Lad ikke dagen i morgen være for sent for Sur!

Indtrængende opråb: Lad ikke dagen i morgen være for sent for Sur!
En akut appel fra HDP partiet i Tyrkiet.

Originaltitel: Urgent Call: Don’t Let Tomorrow Be Too Late for Sur!  21. februar 2016. 


De udgangsforbud, som gælder hele døgnet rundt og er af ubestemt varighed, og som AKP regeringen har bekendtgjort i Tyrkiets kurdiske provinser siden den 16. august 2015, fortsætter med at forværre den nødsituation, der er i regionen. En nødsituation, der underminerer grundlæggende menneskerettigheder og frihedsrettigheder, heriblandt retten til at leve i personlig sikkerhed.
I skrivende stund (21. februar 2016) har udgangsforbud været i kraft i syv provinser og tyve amter i et samlet tal på 395 dage. Denne politik med udgangsforbud forbryder sig tydeligvis og direkte imod uafviselige bestemmelser i den tyrkiske republiks forfatning såvel som grundlæggende principper i Den Humanitære Folkeret, først og fremmest bestemmelserne i Genève-konventionen om beskyttelse af civile i krigs- og konfliktområder.  Det seneste og mest destruktive eksempel på systematisk vold og truende massakrer under de herskende udgangsforbud, har fundet sted i byen Cizre i Şırnak provinsen  for øjnene af den ligeglade tyrkiske og internationale offentlighed: Mindst 165 civile, som under militære operationer havde søgt tilflugt i kældrene til beboelsesejendomme, blev bombarderet ihjel af tyrkiske sikkerhedsstyrker.
Mens AKP regeringen fortsætter med at fritage sig selv for ansvaret for at redegøre for, hvad der skete i massakren på civile i Cizre udover klichén om at "bekæmpe terror", så er vi - endnu engang - forfærdede over de seneste nyheder, som kom fra Sur distriktet i Diyabakir, der har været under udgangsforbud i de seneste 78 dage, siden den 11. december 2015. Ifølge lokale kilder og pressen (dateret den 18. februar) er omkring 200 personer, herunder børn og sårede, fortsat fanget i kældrene til beboelsesejendomme i Sur-distriktet, hvor væbnede sammenstød har fundet sted. I de sidste to dage har vores partifunktionærer og parlamentsmedlemmer forsøgt at kommunikere med repræsentanter fra regeringen, med krav om en officiel undersøgelse af disse påstande og åbningen af en sikker korridor til overførsel af de civile, som er fanget.  Men alle vores anstrengelser og krav er stadig ubesvarede. Vi er ekstremt bekymrede over muligheden for, at massakren i Cizre kan blive gentaget i Sur. 
Under disse omstændigheder er vi endvidere bekymret over den internationale offentligheds fortsatte tavshed overfor volden og massakrerne i kurdiske byer. Mens de militære angreb mod de indespærrede civile foregik i Cizre, havde vi fortalt den internationale offentlighed, at dens tavshed og ligegyldighed styrkede AKP regeringen og dens sikkerhedsstyrker i deres ulovlige og umenneskelige praksis i kurdiske byer. Havde den internationale offentlighed rejst en kraftfuld stemme til beskyttelse af livet og sikkerheden for de fangne civile i Cizre, så havde vi måske ikke stået i dag med hundredevis af døde kroppe hentet ud fra ruinerne i Cizre. 


 Billeder: Det øverste af den første ”dødskælder”. det nederste: Sultan Irmak, som omkom i den første dødskælder. De to billeder og teksten er tilføjet af oversætteren og indgår ikke i HDPs appel. Kilde: Jinha og Firat News  [i]
Nu, i kølvandet på en lignende potentiel tragedie, som kan finde sted i Sur-distriktet, appellerer vi - endnu engang - til det internationale samfund.  Vi opfordrer alle internationale institutioner, humanitære organisationer og aktivister til at tage ansvar for denne hastesag og ufortøvet henvende sig til den tyrkiske regering med henblik på at afslutte udgangsforbuddene og statslig vold i kurdiske byer, og især med henblik på at beskytte de civile, som er fanget inde i kældrene i Sur.
Lad ikke i morgen være for sent for Sur!


Hişyar Özsoy.
Næstformand med ansvar for udenrigsanliggender for HDP, Folkets Demokratiske Parti i Tyrkiet.  
Hişyar Özsoy er parlamentsmedlem fra Bingöl.
21. februar 2016.
    Hişyar Özsoy.




De to billeder lige ovenfor er tilføjet af oversætteren og indgår ikke i HDPs appel. Kilde:ukendt.


Oversættelse af Heine Strømdahl og Christian Engelstoft, 23-02-2016, efter ”Urgent Call: Don’t Let Tomorrow Be Too Late for Sur!”.    https://hdpenglish.wordpress.com/2016/02/21/urgent-call-dont-let-tomorrow-be-too-late-for-sur/#more-1000.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar