SDF operationer

SDF operationer
Folk i verden, kig på Rojava! - Mayday, mayday.. hjælp Kobane og Rojava https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agbld1bmJXTlB1U3c/view

Blog-arkiv

Most read posts

torsdag den 25. juni 2015

Hjælp til kurdere i Tyrkiet og Nordsyrien (Rojava)

Hjælp til kurdere i Tyrkiet og Nordsyrien (Rojava)

Indlægget læses bedst og i sin helhed her:

Kære ærede Folketingsmedlemmer og medlemmer af Det Udenrigspolitiske nævn:
Mette Gjerskov, Yildiz  Akdogan, Jakob Elleman-Jensen, Ane Halsboe-Jørgensen,
Zenia Stampe, Ellen Trane Nørbye, Pia Adelsteen, Søren Espersen, Orla Hav,  Søren Pind, Morten Bødskov, Holger K Nielsen, Nikolaj Villumsen, Karsten Lauritzen, Mette Bock.


Tak for jeres villighed til at tjene vores dejlige land, og tillykke med valget (eller genvalget).

Jeg skriver til jer fordi jeg
1: finder det dybt foruroligende, at læse flere rapporter om hvorledes kurdere diskrimineres og er udsat for overgreb i Tyrkiet.
2: finder det meget foruroligende, at kurderne - og det arabiske og assyriske mindretal – i Rojava i Nordsyrien trods flere vigtige militære sejre på det seneste stadig står med så forholdsvis simple midler og så alene (pånær luftstøtte) i deres kamp mod ISIS - og andre ekstremistiske grupper som Al-Nusra.

Derfor beder jeg jer frimodigt og indtrængende om to ting (Læs detaljer nedenfor):

1: Sørge for at der startes en dialog med og lægges pres på de tyrkiske myndigheder. Særligt tænker jeg på en enkelt ting: At de cirka 150 kurdere, som sidder fængslet, alene på grund af påstået tilhørsforhold til YPG eller PYD, i det lukkede Osmaniye T2 fængsel får justits og AL den lægehjælp de måtte have brug for. Jeg foreslår i den forbindelse at der eventuelt tages kontakt til Menneskerettigheds-organisationen ”Human Rights Association (IHD) Mediterranean Regional Agency” siden det nok er dem, der gør mest og ved mest i den sag. i
2: At der etableres en permanent og åben kontakt til myndighederne i Rojava og at der hurtigst muligt fremsendes 5000 skudsikre veste af høj kvalitet til deres folk på fronten. Det er det letteste i verden at sende dem ind over grænsen mellem irakisk Kurdistan og Rojava. (Hvis ellers KRG, Kurdistan Regional Government, vil være lidt samarbejdsvillige)
SÅ dem her ikke skal dø på fronten fordi de ikke bar skudsikre veste:  


Ad 1:
Om kurdere i Tyrkiet:
De idømmes af og til (lange) fængselsstraffe på meget tvivlsomt grundlag, en del kurdiske børn sidder i fængsel, de er genstand for voldelige overfald og der har været adskillige drab på kurdere i de seneste 8-9 måneder (drab der virker til at være målrettede hadforbrydelser eller er resultatet af politiets/militærets skyd-og-dræb taktik.) Jeg er ikke ekspert og kan ikke lige her fremlægge omfattende dokumentation, men ifølge de sider jeg kan læse er disse oplysninger desværre troværdige.


Jeg beder Dem venligst, som folkets betroede repræsentanter,  om at gøre alt hvad der står i Deres magt for at stoppe disse overgreb. Konkret kunne det være at indkalde den tyrkiske ambassadør, tage det op i EU Parlamentet eller andet, som I sikkert ved langt mere om end mig.
En nærmere undersøgelse af menneskerettighedssituationen i Tyrkiet kræver naturligvis et større arbejde, og som sagt kan jeg ikke her fremlægge omfattende dokumentation fra Amnesty, HRW, FN eller andre, men her jeg vil bare nævne fem dokumenterede eksempler på disse ting.

1: Det ser ud til at der er mindst 150 syriske (måske er nogle af dem tyrkiske) kurdere, som er fængslet alene fordi de er medlem af PYD eller YPG - og måske har deltaget i Kobanes frihedskamp. Det er jo 100% politisk forfølgelse og totalt uretfærdigt.  Som om Rojava-kurderne ikke har lidt nok i forvejen. ”IHD Adana Branch Co-President İlhan Öngör stated that there were more than 150 YPG and PYD members or Kobanê residents that are currently imprisoned in Turkey, and the only reason for their arrest was their decision to fight against ISIS”. Deres forhold i fængslet er elendige ifølge dette link.i

2: 10 kurdere er fængslet - såvidt jeg forstår blot fordi de kæmpede mod ISIS i Kobane - og de nægtes åbenbart den lægehjælp, som de har brug for. Resultatet af den manglende lægehjælp kan blive meget alvorlig. Jeg formoder at disse ti udgør en del af de 150, som er omtalt i punkt 1. Det er muligt, at der er (en hel del) andre kurdere, som også er blevet fængslet fordi de tog over og hjalp deres brødre i Kobane - når de kommer tilbage risikerer de at blive anklaget for at "være med i en ulovlig organisation".

"10 YPG prisoners who got injured during the resistance against ISIS in Kobanê are being prevented from receiving treatment at Osmaniye T2 Closed Prison. Lawyer Tugay Bek said that the prisoners are unfit to stay in jail due to their health conditions. YPG fighter Savaş Sönmez who was transported from Urfa to Osmaniye is in critical condition and faces great risks if the state officials’ prevention persist. Lawyer Bek said that Sönmez has loss of vision and hemiplegy, but prison officials in Osmaniye prevent Sönmez’s treatment."   



Billede: Erkin Selanik.

3: I cirka 12 dage er der ingen, som har hørt noget fra Osman Karadeniz, en kurder, som er soldat i den tyrkiske hær. Han var angiveligt blevet tæsket af tyrkiske soldater, fordi han tog afstand fra de terrorbomber, som dræbte 5 og sårede flere andre ved HDPs store valgfest i diyarbakır dagen før det tyrkiske parlamentsvalg tidligere på måneden.   
Minder det ikke lidt for meget om de mange kurdere, der forsvandt under borgerkrigen i 80erne, 90erne og op i "nullerne"? i     





4: Tyrkiet har stadig ikke åbnet en uhindret humanitær korridor ind til Kobane. Og det har byen stadig et behov for. http://www.emu.dk/sites/default/files/Kobane%202015.pdf  Selvom der er fremskridt! http://style-berlin.blogspot.de/2015/05/die-ruckkehr-des-zivilen-lebens-in.html

5: Første billede: Fire landmænd, formentlig alle Rojava-kurdere, som blev ramt af tyrkiske kugler i grænseområdet Tyrkiet-Syrien for ikke så lang tid siden.i "Mange" andre er blevet dræbt mens de var (ubevæbet) i grænseområdet. (Ironisk er det kun ISIS krigere, som åbenbart kan være sikre på at de ikke bliver skudt, dem er de tyrkiske soldater ret blide overfor. Og de får i øvrigt god behandling på hospitalerne ifølge nogle rapporter. Ingen fjendskab mellem de tyrkiske myndigheder og ISIS - her er alt godt)


Andet billede: Rojava-borger og sandsynligvis kurder, dræbt og skudt for få dage siden i grænseområdet -- mens Vesten tier eller slet ikke kender til det? ii Det er svært for myndighederne i Rojava at råbe verden op om disse drab – hvilket I kan læse i den besked myndighederne i Afrin kantonen sendte mig i foråret. Skrevet på et miserabelt engelsk, der er åbenbart kun få Rojava-kurdere, som er rigtig skrappe til engelsk. iii     




Kære ærede Folketingsmedlemmer, det ville være let for mig at fortsætte og fortsætte om lignende overgreb mod kurdere i Tyrkiet selvom jeg ikke er ekspert eller professionel menneskerettighedsaktivist.
Vil De arbejde på at stoppe disse overgreb - såvidt det er Dem muligt? Vil De i fællesskab med andre MFere gøre noget? Eller tage det op i EU?
Her er et enkelt forslag fra min hånd: Tag kontakt til Fréderike Geerdink (billedet nedenfor), som er en hollandsk journalist bosiddende i Tyrkiet i flere år, hold en videolink-samtale med hende om kurdiske forhold i Tyrkiet. Hun er virkelig skarp og har en dybdegående viden om den nuværende politiske situation i Tyrkiet og "det kurdiske spørgsmål".  http://kurdishmatters.com/     



Ad 2:
Det er glædeligt at se hvordan en verdensomspændende solidaritetsbevægelse langsomt men sikkert rejser sig - en solidaritetsbevægelse, der arbejder på at støtte Rojava og at bryde den forbandede blokade og isolation Rojava stadig står overfor.
I går var en højtstående delegation fra Rojava inviteret ind i det italienske parlament i, og i søndags var der flere canadiske parlamentsmedlemmer, som var samlet for at lytte til to meget højtstående repræsentanter fra Rojava. ii Jeg kunne nævne flere lignende eksempler på solidaritet og interesse fra andre lande. F.eks. det australske Labour parti...      


Topleder i YPJ, Nesrin Abdullah, som talte i går (23-06-15) i det italienske parlament, modtager en æresbevisning af den fremtrædende italienske politiker Gianluca Peciola. I øvrigt har Genoa - og vistnok også Rom - begge erklæret sig som ”søsterbyer” til Kobane. i

Men der er brug for noget konkret hjælp, som kommer frem på landjorden og derfor kommer jeg med dette ”vilde” forslag om 5000 skudsikre veste. For det bør – fra mit synspunkt – sagtens kunne lade sig gøre med lidt politisk velvilje. Der er tonsvis af ting, som Rojava har brug for, men i denne omgang vil jeg kun bede Dem om at arbejde på, at der hurtigst muligt sendes nogle skudsikre veste af sted – men naturligvis ved myndighederne i Rojava bedre end jeg, hvad der mest er behov for. Tal med dem!
For en dag eller to siden var en af Rojavas største byer, Al-Qamishli, som ligger langt inde på Rojavas territorium, udsat for et terrorangreb, som kostede en mand fra sikkerhedspolitiet livet. Rojava er stadig i fare og selvom nettet flyder over med billeder af glade og smilende kurdere så bløder Rojava, og er i sorg. Jeg beder jer: Tal med dem!   


Ibrahim Omar : RIP

Hvis vi mener noget, når vi taler om menneskerettigheder og frihed og solidaritet, så er det vist på høje tid, at vi begynder at etablere et seriøst og ligeværdigt partnerskab med Rojava og giver noget seriøs hjælp til dette seje og stolte folk, som har bevist at de har både viljen og evnen til at kæmpe mod ISIS og som på brillant vis har opbygget – og stadig opbygger – et frit demokratisk område i Nordsyrien, hvor minoriteter kan leve i fred. Hvis der findes et forår i Mellemøsten, så er det i Rojava – og måske irakisk Kurdistan.
I dag har jeg læst om hvorledes ISIS har fundet på en ny djævelsk ond henrettelsesmetode. Man spærrer nogle mænd inde i et bur og nedsænker det langsomt under vand. Jeg har billeder og dokumentation, men jeg skal spare jer for disse. Og vi kunne fortsætte... deres fantasi rækker vidt. Ak, ak.... Det er på tide at skride til afgørende handling og knuse ISIS definitivt. i
President Barack Obama, why have you allowed this to continue? Why don't you support the Kurds and the Yazidis and others like them with the wherewithal to protect themselves? At this time we don't need to put more American troops in harm's way when we have people who want to fight for their own freedom. Let's help them defend themselves.” ii


På forhånd tak for Deres engagement, og tak for en god valgkamp!

Hvis der evt. måtte være noget jeg kan være behjælpelig med i forbindelse med dette emne, så er man velkommen til at kontakte mig.

Gentofte den 24. juni 2015.

Med venlig hilsen

Heine Strømdahl
Ungdomsskolelærer, Københavns Kommune   









SDG

Links med relateret materiale:








iiiThanks Alot Dear for your Email
Agin , we produce our thanks for your humanity interests for humanity every where. Especially what is running on in Rojava –Syria.
Also, Turkish government , which have heavy stress especially on homeless Kurdish and the residents in Turkey.
We want you produce this letter to your respectable parliament and European parliament to stop this Turkish stression on Kurdish generally.
Please reach this letter to journalists.
Thanks for you our brothers in humanity
Best Regards 

2015-04-10 17:26 GMT+03:00 <h_stromdahl_dk@hotmail.com>:

Име: Heine Strømdahl
Телефон: +4523369567
E-mail: 
h_stromdahl_dk@hotmail.com

Текст: Dear worker and citizen of Rojava. I am very saddened to hear that one of your citizens, Narîma Hesen Mistefa, has been shot and killed yesterday -  according to Hawar News agency. I feel shock and revulsion because of this evil act, and I extend my condolences to the bereaved family. I want you to know that there people in Denmark who care about this, I - and we -  will NOT close to our eyes in the face of these injustices. Yesterday I wrote my government and 6 Parlament members urgently asking them to work to stop these murders commited by the turkish military . Even as I don\'t know excactly what they will do, at least I expect them to read my mail and take some proper action.  Mar God bless you and God bless Rojava, that it may prosper! Sincerely yours. Heine Strømdahl, Copenhagen.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar