Sider

lørdag den 1. december 2012



Ronald Reagan - Tale den 23. december 1981 til nationen om juletiden og situationen i Polen

( Billedet : President Reagan giving an address from the Oval Office to the nation on the situation in Poland. 12/23/81.    http://www.reagan.utexas.edu/archives/photographs/large/C5719-6A.jpg  )

 Ronald Reagan
Tale til nationen den 23. december 1981 om juletiden og situationen i Polen
Oversættelse til dansk: Heine Strømdahl



  I.N.J 




“That man is little to be envied whose patriotism would not gain force upon the plain of Marathon, or whose piety would not grow warmer among the ruins of Iona.”
Samuel Johnson 1709 - 1784
Journey to the Western Islands (1775), Inch Kenneth   



Forord
Til alle, som vil gøre sig den anstrengelse at søge kildeinformationer om ”den kolde krig” og Præsident Ronald Reagan, præsenterer jeg hermed en oversættelse (endnu) en af Reagans taler. Talen blev fremført den 23. december 1981 i ”Det Hvide Hus”, under en periode hvor den polske fagforening ”Solidaritet” stod op mod den kommunistiske undertrykkelse i Polen.   Som det fremgår af talen tog Reagan et meget markant standpunkt mod kommunisternes handlinger og udtrykte en meget klar støtte til Solidaritet.
Ronald Reagan var en bemærkelsesværdig og modig mand, om hvem der er skrevet meget.  Prædikanten og evangelisten Billy Graham – USA’s mest kendte og elskede kristne prædikant – lærte først Ronald Reagan at kende i 1953, og det blev begyndelsen på et mangeårigt venskab.   
Billy Graham skriver i sin selvbiografi ”Just as I am” at ”Ronald Reagan er et af de mest vindende mennesker jeg nogensinde har kendt”. 
 Og endvidere ” Mens han var Præsident tildelte Ronald Reagan mig en af fornemste æresbevisninger, jeg nogensinde kunne forestille mig. Den 23. Februar 1983, overrakte han mig ”the Presidential Medal of Freedom”, den højeste civile æresbevisning vores regering kan give til en amerikaner for tjeneste for nationen. Jeg følte mig uværdig til denne æresbevisning, og det gør jeg stadig. Men hvad det ellers betyder så vil det altid minde mig om en bemærkelsesværdig mands generøsitet og venskab og om en varm og vedblivende ven, Ronald Wilson Reagan. ” (fra kapitel 29, ”Lede med vid og overbevisning – Præsident Ronald Reagan”)   



Wilson Reagan. ” (fra kapitel 29, ”Lede med vid og overbevisning – Præsident Ronald Reagan”)
         

Billedet:  Ronald og Nancy Reagan hilser på Billy Graham 
http://www.reagan.utexas.edu/archives/photographs/large/C508-22A.jpg   

Og endnu en gang skal der lyde et tak til min uundværlige kollega og medhjælper og korrekturlæser – Christian Thorning Engelstoft! 
Gentofte den fireogtyvende november 2012
Heine Strømdahl




Ved juletid iklæder hvert hjem sig en særlig skønhed, en særlig varme, og det samme kan helt sikkert siges om Det Hvide Hus, hvor så mange berømte amerikanere har tilbragt deres jul igennem årene.  Dette fine gamle hjem, folkets hus, har set så meget og været så stor en del af alle vores liv og vores  historie.  Det har gjort os ydmyge, og det har været inspirerende for Nancy og mig at tilbringe vores første jul på dette sted.     
Vi har boet her som jeres lejere i næsten et år nu, og hvilket år det har været.  Som nation har vi været igennem temmelig meget - - øjeblikke med glæde, med tragedier, og med ægte bedrifter og virkelige fremskridt – øjeblikke som, jeg tror, har bragt os alle nærmere hinanden. 

G.K. Chesterton sagde engang ”at verden vil aldrig lide under mangel på vidundere, kun forundringen over vidundere” [i] 
På denne særlige tid af året fornyer vi alle vores  evne til forundring, ved at erindre historien om den første jul i Betlehem for næsten 2000 år siden.  
Nogle fejrer julen som fødselsdagen for en stor og god filosof og lærer. Andre af os tror på guddommeligheden ved barnet født i Betlehem, at han var og er den lovede Fredsfyrste.  Ja, vi har stillet spørgsmål til, hvorfor han, der kunne udføre mirakler, valgte at komme iblandt os som en hjælpeløs baby, men måske var det hans første mirakel, hans første store lektie- at vi måtte lære at drage omsorg for hinanden. 
I aften, i millionvis af amerikanske hjem, er gløden fra juletræet en reflektion af den kærlighed, Jesus lærte os om.  Ligesom hyrderne og de vise mænd fra denne første jul har vi amerikanere altid forsøgt at følge et højere lys, en stjerne, om du vil.  Ved ensomme lejrbål langs grænserne til uudforskede områder[ii], i de mørkeste dage under ”Den store depression”, igennem krig og fred har de to tvillinge-ledestjerner  af tro og frihed oplyst den amerikanske himmel. Til tider har vores fodtrin måske nok vaklet, men med tillid til Guds hjælp er vi aldrig faret vild.        
Lige tværs hen over vejen fra Det Hvide Hus står de to store symboler på denne juletid: En Menorah, der symboliserer den jødiske Channukah festival, og det nationale juletræ, en smuk blå gran fra Pennsylvania, der tårner sig op.  Lige som det nationale juletræ er vores land en levende og voksende organisme plantet i rig amerikansk jord.  Kun vores hengivne omsorg kan bringe den i fuldt flor.  Så lad denne juletid blive en tid, hvor vi igen fornyer vores indvielse til de amerikanske idealer.
Men selv mens vi glæder os, så lad os dog huske på,  at for nogle amerikanere vil det ikke blive så lykkelig en jul, som det burde være.  Jeg kender lidt til, hvad de føler.  Jeg husker en julemorgen under ” Den store depression”, hvor min far åbnede det, han troede var en julehilsen. Det var en notits om, at han ikke længere havde et job. 
I det forløbne år har vi påbegyndt det lange hårde arbejde henimod økonomisk genopretning. Vores mål er et Amerika, hvor hver borger, som har behov for og ønsker et job, kan få et job.  Vores genopretningsprogram har kun været igang tolv uger nu, men det begynder at fungere. Med jeres hjælp og jeres bønner vil det blive en succes.  Vi vinder kampen mod inflation, og mod offentligt forbrug og skatter, der løber løbsk –  og den sejr kommer til at betyde mere økonomisk vækst, flere job og flere muligheder for alle amerikanere. 

Nogle få måneder før han tog bolig her i dette hus, forsøgte en af mine forgængere,  John Kennedy, at opsummere datidens tankegang og sindelag med et citat fra en forfatter, der er tæt knyttet til julen – Charles Dickens.  Vi lever, sagde han, i den bedste af alle tider og i den værste af alle tider. Nuvel – på visse måder er det endnu mere sandt idag.  Verden er fuld af farer, såvel som ting der ser lovende ud.  Alt for mange af jordens mennesker lever – endda lige nu – i skyggen af afsavn og tyranni. 
Mens jeg taler til jer i aften, så hænger skæbnen for en gammel og stolt nation i en tynd tråd.  I tusind år har julen været fejret i Polen, et land med en dyb religiøs tro, men denne jul giver sparsom glæde til det modige polske folk.  Det er blevet forrådt af sin egen regering. 


[i] 
Reagan sagde  ” G. K. Chesterton once said that the world would never starve for wonders, but only for the want of wonder.”     Jeg har lavet en meningsbaseret oversættelse af Chestertons citat.    Teologen og filosoffen Søren Kierkegaard skrev at ” Forundring er Erkjendelsens Udgangspunkt.” Kierk.​VI.325.   Set på http://ordnet.dk/ods/ordbog?query=forundring


[ii]  
Reagan tænkte sandsynligvis særligt på de nybyggere, som kom til USA, og senere drog ud i landet, og udforskede det dengang store og ukendte landområde.     Måske på personer som dem, der fremhæves på følgende hjemmeside http://www.linecamp.com/museums/americanwest/hubs/pioneers_explorers_frontiersmen/pioneers_explorers_frontiersmen.html  
  Pioneers Explorers Frontiersmen of the Wild West  They were the first!  Explorers and frontiersmen discovering and exploring vast regions of the west, known only to the Indians.  Leaving civilization behind and traveling where ever the river or next mountain ridge might take them.   Pioneers followed in their footsteps seeking opportunity, conversion of the Indians, and gold” 




Læs mere i linket .......








Message from General David H. Petraeus (US Army Retired) — Central Intelligence Agency

Message from General David H. Petraeus (US Army Retired) — Central Intelligence Agency

"

Message from General David H. Petraeus (US Army Retired)

Statement to Employees from General David H. Petraeus (US Army Retired)
November 9, 2012


Yesterday afternoon, I went to the White House and asked the President to be allowed, for personal reasons, to resign from my position as D/CIA.  After being married for over 37 years, I showed extremely poor judgment by engaging in an extramarital affair. Such behavior is unacceptable, both as a husband and as the leader of an organization such as ours. This afternoon, the President graciously accepted my resignation.
As I depart Langley, I want you to know that it has been the greatest of privileges to have served with you, the officers of our Nation’s Silent Service, a work force that is truly exceptional in every regard. Indeed, you did extraordinary work on a host of critical missions during my time as director, and I am deeply grateful to you for that.
Teddy Roosevelt once observed that life’s greatest gift is the opportunity to work hard at work worth doing. I will always treasure my opportunity to have done that with you and I will always regret the circumstances that brought that work with you to an end.
Thank you for your extraordinary service to our country, and best wishes for continued success in the important endeavors that lie ahead for our country and our Agency.
With admiration and appreciation,

David H. Petraeus

Posted: Nov 09, 2012 02:50 PM
Last Updated: Nov 09, 2012 02:58 PM
Last Reviewed: Nov 09, 2012 02:50 PM   "


http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/11/09/statement-president-obama-resignation-cia-director-david-petraeus 

"

Statement by President Obama on the Resignation of CIA Director David Petraeus

David Petraeus has provided extraordinary service to the United States for decades. By any measure, he was one of the outstanding General officers of his generation, helping our military adapt to new challenges, and leading our men and women in uniform through a remarkable period of service in Iraq and Afghanistan, where he helped our nation put those wars on a path to a responsible end. As Director of the Central Intelligence Agency, he has continued to serve with characteristic intellectual rigor, dedication, and patriotism. By any measure, through his lifetime of service David Petraeus has made our country safer and stronger.
Today, I accepted his resignation as Director of the Central Intelligence Agency. I am completely confident that the CIA will continue to thrive and carry out its essential mission, and I have the utmost confidence in Acting Director Michael Morell and the men and women of the CIA who work every day to keep our nation safe. Going forward, my thoughts and prayers are with Dave and Holly Petraeus, who has done so much to help military families through her own work. I wish them the very best at this difficult time.  "


http://www.mccain.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=PressOffice.PressReleases&ContentRecord_id=e7033065-f381-1d8b-ce33-4d59feb11bcd&Region_id=&Issue_id=

"

STATEMENT BY SENATOR JOHN McCAIN ON THE RESIGNATION OF DAVID PETRAEUS

November 9, 2012

Washington, D.C. – U.S. Senator John McCain (R-AZ) today released the following statement regarding the resignation of CIA Director David Petraeus:

“General David Petraeus will stand in the ranks of America’s greatest military heroes. His inspirational leadership and his genius were directly responsible – after years of failure – for the success of the surge in Iraq. General Petraeus has devoted his life to serving the country he loves, and America is so much the better for it. We are immensely grateful for General Petraeus’s decades of work on behalf of our nation, our military, and our security. Our thoughts and prayers are with him and his family.”   "


mandag den 29. oktober 2012

Snowflakes and Fingerprints

Snowflakes and Fingerprints
By: Eric MetaxasPublished: October 29, 2012 7:00 AM

"Don’t you just love those crime scene investigation shows . . . where science is the key to catching the bad guys? Well, it’s not so simple. I’ll explain next, on BreakPoint.

According to conventional wisdom, fingerprints have one thing in common with snowflakes: No two are exactly alike. Well as it turns out, neither snowflakes nor fingerprints are as unique as we believed them to be.
While being wrong about snowflakes might take some of the fun out of winter, being wrong about fingerprints can ruin an innocent person’s life.
That’s what almost happened to Brandon Mayfield, an attorney in Portland, Oregon. His story was part of a recent episode of NOVA on PBS. Following the March 11, 2004, attacks in Madrid that killed 191 people, investigators found a plastic bag containing bomb-making materials near the crime scene.
Using the best available techniques, they were able to obtain a partial fingerprint. The FBI ran it through its system and found that Mayfield’s print was, in forensic parlance, a fifteen-point match, more than good enough for a definite identification.
Mayfield was arrested and facing prison time. What saved him was that Spanish police matched the same print to an Algerian jihadist who was in Spain at the time of the attacks.
These kind of things aren't supposed to happen. Apart from DNA, fingerprint evidence is as good as forensic science gets. Yet in this case it almost cost an innocent man his freedom.
In response to Mayfield’s ordeal, Congress asked the National Academy of Sciences to study America’s crime labs. The NAS report found, as one expert on NOVA put it, that there wasn't enough “science” in forensic science.
Much of what goes by the name of “science,” such as fingerprint, ballistic, hair and fiber analysis, is highly subjective, often more art than science. Even when the science, as in the case of DNA analysis, is solid, poorly-run labs filled with poorly-trained and, occasionally, dishonest technicians, can call the results into question."


Præsident Obamas tale- Nobels fredspris.

Præsident Barack Obamas tale ved modtagelsen af Nobels fredspris.   
Oslo, den 10. december 2009         
© Copyright oversættelse til dansk :Heine Strømdahl



President Barack Obama delivers remarks during the Nobel Peace Prize ceremony in Raadhuset Main Hall at Oslo City Hall, Dec  10, 2009. (Official White House Photo by Pete Souza)  http://www.whitehouse.gov/photos-and-video/photogallery/president-accepts-nobel-peace-prize  


Deres majestæter, deres Kongelige Højheder, ærede medlemmer af den norske Nobelkomite, borgere i Amerika og borgere i verden:
Jeg modtager denne ære med dyb taknemmelighed og stor ydmyghed.  Det er en pris som taler til vores højeste bestræbelser - - selvom der er så megen grusomhed og så mange trængsler i  vores verden, så er vi ikke blot fanger af skæbnen. Vores handlinger betyder noget og kan bøje historien i retning mod retfærdighed.   
Men jeg ville være forsømmelig, hvis jeg ikke anerkendte den betragtelige kontrovers, som jeres generøse beslutning har udløst. (Latter)  Det er til dels, fordi jeg er ved begyndelsen  og ikke afslutningen af min gerning på verdensscenen. I sammenligning med nogle af de historiske giganter, der har modtaget denne pris – Schweitzer og King; Marshall og Mandela – er mine bedrifter ganske små. Og så er der de mænd og kvinder rundt omkring i verden, som er blevet fængslet og tævet i jagten på retfærdighed, de som slider og knokler i humanitære organisationer for at afhjælpe lidelser; de upåagtede millioner, hvis stilfærdige, modige og medfølende handlinger inspirerer selv de mest forhærdede kynikere. Jeg kan ikke argumentere mod dem, som bedømmer disse mænd og kvinder – nogle kendte, nogle ukendte for alle pånær dem, som de hjælper --   til at være langt mere værdige  til denne ære end jeg.    
Men måske er det mest dybdegående stridspunkt, som omgærder min modtagelse af denne pris, det faktum, at jeg er den øverstbefalende (engelsk: ”Commander-in Chief”) for militæret for en nation, der befinder sig midt i to krige. En af disse krige er under nedtrapning.  Den anden er en konflikt, som Amerika ikke søgte; en konflikt hvor vi har tilslutning fra 42 andre lande - -  Norge inkluderet - - i en bestræbelse på at beskytte os selv og vores nation fra yderligere angreb.  
Men vi er stadigvæk i krig, og jeg er ansvarlig for udstationeringen af tusindvis af unge amerikanere, der skal kæmpe i et fjernliggende land.  Nogle vil slå ihjel og nogle vil blive dræbt.  Så jeg kommer her med en akut fornemmelse for prisen ved en væbnet konflikt - - fyldt med vanskelige spørgsmål om forholdet mellem krig og fred  og vores bestræbelser  på at udskifte den ene med den anden.    
Nu er det ikke nye spørgsmål. Krig, i den ene eller anden form, dukkede op med det første menneske. Ved historiens morgengry stillede man ikke spørgsmåltegn ved dens moralske aspekter, den var simpelthen et faktum lige som tørke og sygdom – den måde hvormed stammer og civilisationer efterstræbte magt og afgjorde deres uenigheder.  Efterhånden som lov-forskrifter med tiden søgte at kontrollere vold indenfor grupper, så søgte filosoffer, præster og statsmænd  ligeledes at regulere krigens destruktive kraft.  Begrebet ”en retfærdig krig” dukkede op,  det blev foreslået, at krig kun er retfærdiggjort, når visse betingelser er opfyldt: Hvis den bliver ført som den sidste udvej eller i selv-forsvar, hvis magtanvendelsen er forholdsmæssig[i] og hvis – når som helst det er muligt -  civile skånes fra volden.
Naturligvis er vi klar over, at igennem størstedelen  af historien blev dette begreb om ”retfærdig krig” sjældent  fulgt.  Menneskers evne til at udtænke nye måder at dræbe hinanden på viste sig at være uudtømmelig, og det samme gjorde vores evne til at unddrage dem fra barmhjertighed, som ser anerledes ud eller beder til en anden Gud.  Krige mellem hære blev afløst af krige mellem nationer - - totale krige, hvor sondringen mellem kombattanter og civile blev udvisket.  Over en periode på 30 år ville et sådant blodbad to gange indhylle dette kontinent. Og selvom det er svært at forestille sig en sag mere retfærdig end at besejre Det Tredje Rige og Aksemagterne, så var den anden verdenskrig en konflikt, hvor det totale antal dræbte civile oversteg antallet af soldater, som omkom.                                                    
I kølvandet på en sådan ødelæggelse og med den nukleare tidsalders komme blev det klart både for sejrherren og den besejrede, at verden havde behov for institutioner til at forhindre endnu en verdenskrig.  Og således skete det: et kvart århundrede efter det amerikanske Senat forkastede ”The league of Nations”[ii]  -- en ide for hvilken Woodrow Wilson modtog denne pris - -  førte Amerika verden an i[iii] at opbygge en arkitektur til at bevare freden: en Marshall plan[iv],  De Forenede Nationer, mekanismer til at styre krigsførsel og traktater  til beskytte menneskerettigheder, forhindre folkedrab og begrænse de farligste våben.    
På mange måder lykkedes disse anstrengelser.  Ja, forfærdelige krige er blevet udkæmpet og grusomheder begået.  Men der har ikke været nogen tredje verdenskrig. Den kolde krig endte med jublende skarer, der rev en mur ned. Samhandel har knyttet meget af verden sammen. Milliarder er blevet løftet ud af fattigdom. Idealerne om personlig frihed og selv-bestemmelse, lighed og lovens hersken (eller retsstatsprincippet[v],  engelsk : ”rule of law”) har med famlende skridt vundet mere udbredelse. Vi er arvingerne til tidligere generationers  mod og beslutsomhed og fremsynethed, og det er en arv, som mit eget land med rette er stolt over.  
Men et årti inde i et nyt århundrede er denne gamle arkitektur begyndt at give efter under vægten af nye trusler.  Verden skælver måske ikke længere over udsigten til en krig mellem to atombevæbnede supermagter, men spredningen af atomvåben forøger risikoen for en katastrofe.  Terrorisme har været en taktik i lang tid, men moderne teknologi giver nogle få forbitrede og hadefulde mænd mulighed for at myrde uskyldige i en horribel størrelsesorden.    
Ydermere er krige mellem nationer i stigende grad blevet afløst af krige i nationer.  Genopblussen af etniske og sekteriske konflikter; væksten i løsrivelsesbevægelser, væbnede oprørsbevægelser og ”fejlslagne stater” (Engelsk: failed states) – alle disse ting har i stadigt større grad fanget civile i et endeløst kaos.  I nutidens krige dræbes mange flere civile end soldater; kimen lægges til fremtidige konflikter, økonomier ødelægges, civiliserede samfund rives fra hinanden, flygtningestrømme samles og børn  mærkes for livet.



© Copyright oversættelse til dansk :Heine Strømdahl




uforholdsmæssig  - adjektiv

som ikke står i et passende forhold til noget andet; som overgår hvad man synes er rimeligt og acceptabelt
grammatik især brugt som adverbium
Eksempler uforholdsmæssig(t) storikon for korpussøgning



[ii]  Folkeforbundet

www.emu.dk/gym/fag/hi/inspiration/obamanobel.pdf


Præsident Barack Obamas tale ved modtagelsen af Nobels fredspris.   
Oslo, den 10. december 2009         



President Barack Obama delivers remarks during the Nobel Peace Prize ceremony in Raadhuset Main Hall at Oslo City Hall, Dec  10, 2009. (Official White House Photo by Pete Souza)  http://www.whitehouse.gov/photos-and-video/photogallery/president-accepts-nobel-peace-prize
Deres majestæter, deres Kongelige Højheder, ærede medlemmer af den norske Nobelkomite, borgere i Amerika og borgere i verden:
Jeg modtager denne ære med dyb taknemmelighed og stor ydmyghed.  Det er en pris som taler til vores højeste bestræbelser - - selvom der er så megen grusomhed og så mange trængsler i  vores verden, så er vi ikke blot fanger af skæbnen. Vores handlinger betyder noget og kan bøje historien i retning mod retfærdighed.   
Men jeg ville være forsømmelig, hvis jeg ikke anerkendte den betragtelige kontrovers, som jeres generøse beslutning har udløst. (Latter)  Det er til dels, fordi jeg er ved begyndelsen  og ikke afslutningen af min gerning på verdensscenen. I sammenligning med nogle af de historiske giganter, der har modtaget denne pris – Schweitzer og King; Marshall og Mandela – er mine bedrifter ganske små. Og så er der de mænd og kvinder rundt omkring i verden, som er blevet fængslet og tævet i jagten på retfærdighed, de som slider og knokler i humanitære organisationer for at afhjælpe lidelser; de upåagtede millioner, hvis stilfærdige, modige og medfølende handlinger inspirerer selv de mest forhærdede kynikere. Jeg kan ikke argumentere mod dem, som bedømmer disse mænd og kvinder – nogle kendte, nogle ukendte for alle pånær dem, som de hjælper --   til at være langt mere værdige  til denne ære end jeg.    
Men måske er det mest dybdegående stridspunkt, som omgærder min modtagelse af denne pris, det faktum, at jeg er den øverstbefalende (engelsk: ”Commander-in Chief”) for militæret for en nation, der befinder sig midt i to krige. En af disse krige er under nedtrapning.  Den anden er en konflikt, som Amerika ikke søgte; en konflikt hvor vi har tilslutning fra 42 andre lande - -  Norge inkluderet - - i en bestræbelse på at beskytte os selv og vores nation fra yderligere angreb.  
Men vi er stadigvæk i krig, og jeg er ansvarlig for udstationeringen af tusindvis af unge amerikanere, der skal kæmpe i et fjernliggende land.  Nogle vil slå ihjel og nogle vil blive dræbt.  Så jeg kommer her med en akut fornemmelse for prisen ved en væbnet konflikt - - fyldt med vanskelige spørgsmål om forholdet mellem krig og fred  og vores bestræbelser  på at udskifte den ene med den anden.    
Nu er det ikke nye spørgsmål. Krig, i den ene eller anden form, dukkede op med det første menneske. Ved historiens morgengry stillede man ikke spørgsmåltegn ved dens moralske aspekter, den var simpelthen et faktum lige som tørke og sygdom – den måde hvormed stammer og civilisationer 

læs mere på :


www.emu.dk/gym/fag/hi/inspiration/obamanobel.pdf

Maryland’s referendum on religious liberty - The Washington Post

Maryland’s referendum on religious liberty - The Washington Post

"
On Nov. 6, Maryland voters will decide the fate of a measure that not only redefines marriage but also presents a serious threat to the religious liberty of individuals and religious institutions.
Contrary to the claim made by Bishop V. Gene Robinson in his recent Post commentary [“Liberty and justice for all in Maryland,” On Faith, Oct. 13], supporters of traditional marriage in Maryland are by no means engaging in “intentional distortion of the truth.” Rather, hundreds of faith leaders and thousands of Maryland residents have raised sincere and grave concerns about Maryland’s Question 6. I share their concerns and urge the people of Maryland not to be fooled by what they read on the ballot."  ----  from The Washington Post, link above



"Is That a Fact?

Biden on the HHS Mandate


It’s bad enough when the government threatens religious freedom. But when the Vice President of the United States tells us it’s all in our imaginations . . . Well, stay tuned to BreakPoint.

We’ve been keeping you posted for months now on the HHS mandate—a component of the Affordable Care Act that would require religious employers to provide contraceptives, abortion-inducing drugs and sterilization in their insurance plans—no matter their religious convictions. Chuck Colson called it the most serious attack on Americans’ religious liberty in a generation, and so far, Christian institutions ranging from schools and hospitals to a publishing housean air conditioning company and a craft store have filed some 35 lawsuits against the administration, seeking a broad exemption based on the right to freely exercise their religion.
In other words, they’re fighting for the right not to participate in actions they believe are sinful."
------------Read more in the link below which is the source of the quote



http://www.breakpoint.org/bpcommentaries/entry/13/20569   


fredag den 21. september 2012

Lord Ashley told his friend, Edwin Hodder, why he had spent much of his life involved in social reform.

A drawing of Lambeth Ragged School in 1846

"(6) Lord Ashley told his friend, Edwin Hodder, why he had spent much of his life involved in social reform.

My religious views are not very popular but they are the views that have sustained and comforted me all though my life. I think a man's religion, if it is worth anything, should enter into every sphere of life, and rule his conduct in every relation. I have always been - and, please God, always shall be, an Evangelical."

Source:

It is worth noting that it was much harder - or infinetely much harder - at the time (first half of 19. Century England) to work for social reform than it is for a highly paid member of the danish Parlament to work for "social reforms" by redistributing the people's money through the the tax system.