Sider

fredag den 16. oktober 2015

Kongen og Prinsesse Hedvig.

Kongen og Prinsesse Hedvig.

Danmark havde engang i det 21. århundrede en Konge, som giftede sig med en skøn kvinde fra Frankrig. Hedvig hed hun. Kongen gjorde kur til hende under et ophold i Skotland. Efter giftemålet fik Kongens kone Hedvig titel af Prinsesse Hedvig, således som den Royale etikette foreskriver det. Kongen og Prinsesse Hedvig fik to sønner, der begge giftede sig med yndefulde kvinder fra andre lande. Kongesønnernes koner fik nu også begge titel af Prinsesse, og snart præsenterede de Kongen og Prinsesse Hedvig -  og hele Nationen - for dejlige børnebørn, som danskerne elskede og fulgte med interesse.
Kongen og Prinsesse Hedvig repræsenterede Danmark officielt overfor al verdens præsidenter og statsoverhoveder, både her i Danmark og rundt omkring i hele verden. Altid stod Prinsesse Hedvig trofast og ydmygt ved Kongens side når de officielle pligter, som eksempelvis Nytårskuren, skulle afholdes.
Som tiden gik – cirka fyrre til halvtreds år - ytrede Prinsesse Hedvig ønske om at blive ”Dronning”. Prinsessen fik meget stærk opbakning fra mange feminister og andre progressive, som i ligestillingens navn højlydt krævede at Prinsesse Hedvig fik ligeværdig status med sin mand og fik titel af Dronning.
Men svaret fra det danske folk og Folketinget var NEJ, et ret klart nej. Særligt det såkaldte ”Danske Folkeparti”, var meget klar i mælet: »Jeg vil opfordre Prinsesse Hedvig til ikke mere at rejse det her spørgsmål. Kongehuset har fundet sin rette facon. Hvis vi begynder at pille ved alle mulige ting, også i forhold til etikette, så er kongehuset på vej væk fra Danmark, og det vil vi ikke acceptere. Så vi er nødt til at sige til Prinsesse Hedvig: Stop den her snak, vi vil ikke være med til det«, sagde talsmanden fra det såkaldte Danske Folkeparti, Søren Espersen.
Og således skete det, at Prinsesse Hedvig vedblev med at være Prinsesse til sine dages ende - alt imens hun trofast stod ved sin fornemme Konges side.


Uddrag fra Danmarks Krøniken, kapitel 22, Gyldendals forlag.
5. udgave, år 2376.
Krønikeskriver, Heine Strømdahl.









16-10-15

Ingen kommentarer:

Send en kommentar